انجام مطالعات سيستم دفـع آب در قلعه تاريخي زيـويه

به گزارش ميراث آريا(chtn) به نقل از روابط عمومي اداره‌کل ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان کردستان، «حسين ملک‌شاهي» گفت: در بخش مطالعات اقليم‌شناسي بر اساس مطالعات 44ساله ايستگاه هواشناسي سقز که در نزديکي قلعه زيويه قرار داشت براي پايش ميزان بارش‌هاي جوي، جهت و شدت وزش باد‌هاي غالب و شرايط دمايي منطقه مورد بررسي و مطالعه قرار گرفت.

وي افزود: همچنين بر اساس روش‌هاي آماري بر اساس ميزان بارش‌هاي 24 ساعته اقدام به محاسبه احتمال وقوع بارندگي‌هاي 24‌ساعته ماکزيمم، طي دوره بازگشت‌هاي 2-5-10-25-50-100-200 ساله شد.

ملک‌شاهي تصريح کرد: اين بخش از مطالعات اقليمي از اهميت ويژه‌اي برخوردار است. زيرا بيشترين ميزان بارش‌هاي دريافتي بر روي بنا در طول يک 24 ساعت را براي دوره‌هاي آماري در طول 200 سال آينده را پيش بيني کرده که در زمان اجراي طرح‌هاي مرمتي و بازسازي بنا اين امکان را فراهم خواهد کرد تا بتوان براي مخاطرات محيطي اقدامات پيشگيرانه محافظتي را اعمال کرده و بنا را براي مقاومت و دفع ميزان حداکثري بارش‌هاي دريافتي از نظر سيستم‌هاي دفع آب در شرايط مناسبي قرار داد.

ملک‌شاهي خاطر نشان کرد: در بخش مطالعاتي هيدرولوژي بر اساس نتايج مطالعات فيزيوگرافي و اقليم‌شناسي در سطح زيرحوزه‌هاي آبگير اقدام به محاسبه حجم آبهاي دريافتي توسط بارندگي در طي دوره بازگشت‌هاي متفاوت شد. بر اساس اين بخش از مطالعا‌ت مي‌توان جهت هر بخش از سطح بنا با توجه به ميزان مساحت، حجم آب دريافتي و جهت جريان آب درسطح بنا اقدام به طراحي سيستم دفع آب متناسب با حداکثر پتانسيل دريافتي کرده و از ميزان هزينه‌هاي اضافي در زمان اجراي طرح‌هاي مرمتي پرهيز کرد.

وي اضافه کرد: همچنين طراحي اعمالي اين امکان را دارد تا با بيشترين حجم آب دريافتي تخريبي رفتار دفعي متناسبي را اعمال کند و کمترين ميزان تخريب را در هر بخش بنا بصورت مجزا داشته باشيم.

الف/124

انتهای پیام/

کد خبر 1391100614